H-Alter
silabus_piratske_skrbi.jpgIstraživački projekt Pirate Care ("piratska skrb"), koji se provodi u sklopu programskog pravca Dopolavoro projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture, predstavit će 28. studenog u 19 sati u velikoj dvorani Filodrammatice (Korzo 28/1, Rijeka) "silabus piratske skrbi u nastajanju".
Riječ je o kompilaciji tekstualnog materijala, izvora i referenci koji će dokumentirati prakse ispreplitanja "skrbi" i "piratstva", čime se na nove i zanimljive načine nastoje nadvladati neke od najvažnijih izazova naše epohe u područjima kao što su zdravstvo, stanovanje, dostupnost obrazovanja, pravo na azil, sloboda kretanja i socijalne naknade za najranjivije skupine.

Uz Valeriju Graziano, Marcella Marsa i Tomislava Medaka sa Sveučilišta Coventry (UK), koji su voditelji projekta Piratska skrb, na izradi silabusa sudjeluju međunarodni istraživači i aktivisti Laura Benitez Valero, Emina Bužinkić, Rasmus Fleischer, Maddalena Fragnito, Mary Maggic, Iva Marčetić, Power Makes Us Sick (PMS), Zoe Romano, Ivory Tuesday i Ana Vilenica.
 
Predstavljanje će biti na engleskom jeziku, a ulaz je slobodan.
 
Više o događaju možete pronaći OVDJE.