foto: roditeljski.infofoto: roditeljski.infoJavna rasprava o kurikulumu zdravstvenog odgoja otvorena je do 12. srpnja 2013, a provodi se nakon što je Ustavni sud ukinuo odluke Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta o uvođenju zdravstvenog odgoja i to zbog proceduranih manjkavosti

Javna rasprava o kurikulumu zdravstvenog odgoja otvorena je do 12. srpnja 2013, a provodi se nakon što je Ustavni sud ukinuo odluke Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta o uvođenju zdravstvenog odgoja i to zbog proceduranih manjkavosti, odnosno nedostatka javne rasprave, a na temelju prijedloga za ocjenu ustavnosti koje su podnjeli: GROZD, Hrvatska stranka prava 1861, Udruga za promicanje etike, morala, obiteljskih vrijednosti i ljudskih prava, Dario Čehić, Stojan Tokić te Miroslav Kota.

Jako je važno da pojedinci/ke i organizacije podrže kurikulum kroz javnu raspravu ako se s njime slažu jer u suprotnom će Ministarstvo dobiti komentare samo od protivnika zdravstvenog odgoja i time će se otežati ili čak onemogućiti njegovo provođenje. Dakle, ovdje ne vrijedi ona stara "tko šuti ,slaže se", već je izuzetno važno da koristimo mehanizam javne rasprave i iskažemo svoje mišljenje. Ovdje možete preuzesti obrazac za komentare u kojem se nalazi osnovni dio pripremljen od Foruma za slobodu odgoja, a sve dodatne komentare i prijedloge, te potrebne podatke dopišite sami i pošaljite na adresu koja je na dnu obrasca.