unnamed_56.jpgŽeliš kroz umjetnost govoriti o društvenim problemima? Iskustvo ti govori kako je doseg takvog angažmana jalov? Umjetnica si, ali moraš raditi izvan sfere umjetnosti da bi preživjela? Kapitalizam ti dere kožu i želiš vidjeti kako izgleda alternativa? Sudjeluj u besplatnoj političkoj školi za umjetnike! Strukturirana je u pet trodnevnih vikend sesija, a održava se od 6. ožujka do 8. svibnja. Prijave do 16. veljače.

Škola je namijenjena svima koji žele steći uvid u osnovne teorijske koncepte i historijat kapitalističkih društvenih odnosa, kao i njihovu socijalističku alternativu. Izlaganja predavačica i predavača, kao i terenska predavanja, bit će popraćena raspravama koje će se temeljiti na unaprijed zadanoj literaturi.

Škola je besplatna. Održava se u Zagrebu, a broj polaznika je ograničen. Mogućnost redovnog pohađanja obrazovnog programa, priprema za svaki susret i spremnost na sudjelovanje u kolektivnom radu, temeljni su kriteriji za odabir polaznica i polaznika. Od polaznika i polaznica ne traži se posebno predznanje.

Prijava treba sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime, godina rođenja, obrazovanje (formalno i neformalno), ustanova (ako ste zaposleni ili studirate) ili organizacija (ako ste aktivni u nekoj od organizacija ili kolektiva) te kraće motivacijsko pismo (do dvije kartice) u kojemu ćete izložiti koliko ste upoznati s temama i kontekstom, zašto vas škola zanima i što od nje očekujete. Prethodno poznavanje problematike i dosadašnji angažman nisu kriterij selekcije sudionika, već će pomoći da se nastavu prilagodi stupnju predznanja. Motivacija i interes bit će ključni u odabiru.

Prijave se šalju na mail: blok@blok.hr (subject: Politicka skola 2020) do 16. veljače.

Više o programu pronađite ovdje.