zenobija.jpgPredstavljanje Zenobije održava se na Svjetski dan izbjeglica, 20. lipnja, u okviru manifestacije 5. Tjedni izbjeglicaMA, a u sklopu predstavljanja nastup će imati Zbor Domaćigosti. Predstavljanje grafičkog romana autora Mortena Dürra i ilustratora Larsa Hornemana održat će se u Booksi (Martićeva 14, Zagreb) s početkom u 20 sati.

Potresnu priču o sirijskoj djevojčici Amini koja bježi od ratnih sukoba u svojoj zemlji, autori Dürr i Horneman ispričali su jednostavno i dostojanstveno. Patnju ljudi koji su ostali bez doma i bez najbližih ova knjiga učinila je razumljivom, a istovremeno i vrlo bolnom za svakog čitatelja.

U 2017. godini Zenobija je osvojila tri najvažnije danske nagrade za dječju književnost i ilustraciju: nagradu Pingpris, nagradu Claus Deleuran i nagradu danskog Ministarstva kulture za ilustraciju za djecu i mlade.

Uz Sandorf, suizdavači hrvatskog izdanja knjige su Centar za mirovne studije i Zadruga za interkulturnu suradnju Okus domaO knjizi će govoriti Marijana Hameršak iz Instituta za etnologiju i folkloristiku te Ivan Sršen i Emina Bužinkić za izdavače.

Cjelokupni program 5. tjedana IZBJEGLICAma pogledajte ovdje, a novosti pratite ovdje.