uradimo_zajedno_zbornik.jpgPredstavljanje publikacije Uradimo zajedno. Prakse i tendencije sudioničkoga upravljanja u kulturi u Republici Hrvatskoj, održat će se 21. studenog u 19 sati u dvorani Filodrammatice (Korzo 28/I, Rijeka). Zbornik će predstaviti dr. sc. Dea Vidović, upraviteljica Zaklade Kultura nova i urednica zbornika, Davor Mišković, član istraživačkog tima projekta o sudioničkom upravljanju, dok će na predstavljanju također sudjelovati i Luka Rodela, predsjednik i koordinator Saveza udruga Molekula.

Zaklada Kultura nova zbornik je objavila u okviru dvogodišnjeg projekta Approaches to Participatory Governance of Cultural Institutions koji je provodila uz podršku UNESCO-vog Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost (IFCD).

Pored širokog teorijskog obuhvata i analize koncepata, kao što su sudjelovanje u kulturi, decentralizacija, lokalni razvoj i sudioničko upravljanje u kulturi, zbornik je uključio i sedam studija slučajeva kojima je obuhvaćeno sedam različitih modela sudioničkoga upravljanja društveno-kulturnim centrima koji se razvijaju u različitim dijelovima Hrvatske: Društveno-kulturni centar Lazareti u Dubrovniku, Društveni centar Čakovec u Čakovcu, Društveno-kulturni centar u Karlovcu, Molekula u Rijeci, Društveni centar Rojc u Puli, Dom mladih u Splitu te Pogon-Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade u Zagrebu.

Zbornik je dizajnirao Dario Dević, a objavljen je na hrvatskom i engleskom jeziku, dok će se na promociji moći preuzeti i besplatan tiskani primjerak knjige na hrvatskom jeziku.

Više o događaju možete pronaći ovdje