Foto: Ana Požar PiplicaFoto: Ana Požar Piplica"Kao građani Dubrovnika ne možemo se pomiriti s činjenicom da Vi, kao premijer Republike Hrvatske, nakon pravomoćne presude gospodinu Andru Vlahušiću, osuđenom zbog zlouporabe ovlasti i položaja gradonačelnika, dajete podršku njegovoj kandidaturi za funkciju koju je zlorabio", stoji u otvorenom pismu inicijative Srđ je naš premijeru Milanoviću.

Inicijativa Srđ je naš odaslala je otvoreno pismo hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću, u kojem od njega traže da prestane podržavati čovjeka koji je pravomoćno osuđen zbog zlouporabe ovlasti i položaja gradonačelnika. Otvoreno pismo donosimo u cijelosti:

"Poštovani gospodine Milanoviću,

Od Vas u ovom slučaju očekujemo istu dosljednost koju ste najavljivali postavljanjem tobože visokih kriterija u slučaju bivše ministrice Holy, kao i u slučaju protiv Željka Sabekao građani Dubrovnika ne možemo se pomiriti s  činjenicom da Vi, kao premijer Republike Hrvatske, nakon pravomoćne presude gospodinu Andru Vlahušiću, osuđenom zbog zloupotrebe ovlasti i položaja gradonačelnika, dajete podršku njegovoj kandidaturi  za funkciju koju je zlorabio. USKOK je, uz ovu pravomoćnu presudu za slučaj Šipan, potvrdio pokretanje novog postupka protiv Vlahušića, i to zbog osnovane sumnje u počinjenje drugih koruptivnih djela u vršenju funkcije gradonačelnika.

Od premijera i Vlade očekujemo da svojim djelovanjem i primjerom odgovorno vode Hrvatsku u smjeru najviših demokratskih standarda javnoga djelovanja, pri kojima i sama osnovana sumnja u počinjenje neke nezakonite radnje prisiljava dužnosnika na povlačenje iz političkoga života. Od Premijera i Vlade Republike Hrvatske nikako ne očekujemo da, podržavajući kriminal, doprinose srozavanju političkoga život .

Od Vas u ovom slučaju očekujemo istu dosljednost koju ste najavljivali postavljanjem tobože visokih kriterija u slučaju bivše ministrice Holy, kao i u slučaju protiv Željka Sabe, kada ste izjavili: 'Očekujemo da Sabo shvati kako ne bi smio biti kandidat SDP-a'  i da 'ne postoji mogućnost da SDP podrži Sabu ni kao nezavisnog kandidata.'   

Činom političke podrške kandidatu Vlahušiću diskreditirate pravosudni sustav Republike Hrvatske koji ste prisegnuli štititi, a nas, građane Republike Hrvatske koji poštuju zakone i čuvaju zakonitost, činite budalama. Ovakvim postupanjem šaljete opasnu poruku dubrovačkim i hrvatskim građanima: 'Glasajte za kriminal jer se kriminal isplati!'"

Ključne riječi: Srđ je naš, Andro Vlahušić
<
Vezane vijesti