Andro Vlahušić; Foto: Dubrovnik.hrAndro Vlahušić; Foto: Dubrovnik.hrNakon odbacivanja kaznene prijave protiv dubrovačkog gradonačelnika, iz Kandidacijske liste grupe birača "Srđ je Grad" zatražili su da centralni DORH preuzme slučaj zbog "notorne pristranosti" lokalne podružnice

Kandidacijska lista grupe birača Srđ je Grad zatražila je od Državnog odvjetništva Republike Hrvatske da od dubrovačke podružnice preuzme istragu protiv gradonačelnika Andra Vlahušića, u kojoj ga se sumnjičilo da je protuzakonito koristio osobne podatke pacijenata u predizbornoj kampanji.

"Istraga koju su vrlo temeljito obavili djelatnici PU Dubrovnik pokazala je da su HNS-ov gradonačelnički kandidat i njegov predizborni stožer koristili osobne podatke pacijenata u predizbornoj kampanji, što je kazneno djelo iz čl. 146 kaznenog zakona. Unatoč tome, Općinsko državno odvjetništvo odbilo je preuzeti progon ne samo Vlahušića nego i ostalih osoba za koje je istraga pokazala da su koristile i dalje prosljeđivale navedene podatke", priopćili su iz Kandidacijske liste grupe birača Srđ je Grad, koja je prozvala Općinska i Županijska državna odvjetništva za "notornu pristranost u odnosu na lokalne političke moćnike, potvrđene i nedavnim preuzimanjem slučaja sisačke županice Lovrić Merzel od strane DORH-a".

"Da je nepristrano postupanje Općinskog i Županijskog odvjetništva otežano ako ne i nemoguće svjedoči činjenica da je predmet u tzv. aferi Šipan, u kojoj je gradonačelnik Vlahušić nepravomoćno osuđen zbog zlouporabe položaja, svojevremeno također delegiran izvan Dubrovnika. Od pravosudnih tijela Republike Hrvatske koja će biti uključena u ovoj postupak očekujemo dosljednu primjenu Kaznenog zakona i nepobitne dokaze da je u Hrvatskoj zakon jednak za sve građane, bez obzira na njihovu poziciju na društvenoj ljestvici moći", poručili su iz liste Srđ je Grad.

Podsjetimo, Državno odvjetništvo u Dubrovniku odbacilo je kaznenu prijavu koju je više građana, uključujući i Srđ je Grad, podnijelo protiv Andre Vlahušića zbog sumnje u kazneno djelo nedozvoljene uporabe osobnih podataka, iako je čak 98 posto telefonskih poziva upućenih iz HNS-ova call centra za vrijeme lokalnih izbora u Dubrovačko-neretvansku županiju bilo upućeno pacijentima Endorkinološke i Dijabetološke ambulante Opće bolnice Dubrovnika.

Ključne riječi: Andro Vlahušić
<
Vezane vijesti