rara_senal.jpgU utorak, 21. siječnja u 19 sati, u Infoshop knjižnici Pippilotta, održat će se predstavljanje političko-sociološkog procesa u Čileu, pokrenutog prije nekoliko mjeseci. Temu će približiti gošće koje djeluju kroz Radio Rara Señal. Predavanje i diskusija održat će se na engleskom jeziku.

18. listopada 2019. godine "jaguar Latinske Amerike" se probudio: ljudi iz svih sfera društva okupili su se kako bi prosvjedovali protiv mjera štednje, borili se protiv policijske represije, uništili simbole kapitalizma i prkosili vojnoj okupaciji koja podsjeća na godine diktature. Do danas, nakon neutvrđenog broja mrtvih i ozlijeđenih, normalan život se nije vratio u Čile.

Radio Rara Señal od 20. listopada 2019. emitira informacije o cijelom procesu putem emisije Reporteri kaosa. Njihovo predstavljanje stanja u Čileu započet će pregledom okolnosti koje su dovele do revolta, organizacije, otpora i represije. Prikazat će proces te društvene pobune kroz pregled borbi, represije, simbola i emocija, ispričati kako, kao anarhisti, analiziraju taj proces i dati primjere organiziranog otpora neoliberalizmu i ekstraktivizmu.

"Rara Señal anarhofeministički je i antikolonijalistički radio - izgradile su ga žene, lezbijke, trans i ne binarne osobe koje potječu iz luka, susjedstva, brda - mi smo migranti/ce i južnoamerikanci/ke koji se okupacijom elektromagnetskog prostora udružuju u zavjeri protiv kapitalističkog heteropatrijarhata i njegovih oblika dominacije."