Foto: Maja Medić, Kontrapress<br>Foto: Maja Medić, Kontrapress
Dubrovačka nezavisna scena prvi se put nakon rata predstavila Beogradu. Razgovor o špekulantskim investicijama na primjeru Srđa i projekta "Beograd na vodi" održan je 26. rujna.

Razgovor o problemima sa špekulantskim investicijama na primeru Srđa poviše Dubrovnika, koji je planiran za ogromno apartmansko naselje pod krinkom golfa, i Beograda na vodi održan je 26. oktobra 2014. godine u prostoru Muzeja Grada Beograda, u okviru Oktobarskog salona.

U razgovoru su učestvovali direktor Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, člam inicijative "Srđ je naš" Slaven Tolj, beogradski arhitekta Bojan Kovačević, koordinator inicijative "Srđ je naš" iz Dubrovnika Đuro Capor i član kolektiva Ministarstvo prostora i inicijative "Ne da(vi)mo Beograd"  Marko Aksentijević. Razgovor je moderirala Žarka Radoja.

Razgovor je bio deo pratećeg programa "Grad je mrtav. Živio Grad!" kojim se dubrovačka nezavisna umetnička scena prvi put nakon rata predstavila Beogradu. U galeriji Podroom Kulturnog centra Beograda, od 25. septembra do 18. oktobra, predstavljeni su radovi 27 umetnika.

<
Vezane vijesti