Foto: T.S.Foto: T.S.Udruge Zelena akcija, Pravo na grad i Siget te inicijativa Zagreb te zove pozivaju na novi prosvjed protiv Bandićeve otimačine grada koji će se održati u četvrtak, 6. veljače u 8 sati, ispred zgrade Gradske skupštine u Zagrebu.

Nakon prosvjeda održanog u subotu 1. veljače, na kojem se okupilo više od 20 tisuća ljudi i poručilo Bandiću "dosta je!", akcija se nastavljaju dalje.

U četvrtak će Gradska skupština raspravljati o izmjenama Generalnog urbanističkog plana (GUP-a) koji sadrži prenamjene zemljišta za Bandićev Manhattan, povećava količinu izgradnje u Donjogradskim blokovima i dovlači dodatan promet u središte grada. U isto vrijeme, ne odgovara na ikakva goruća pitanja poput prilagodbe klimatskim promjenama, određivanja zona za izgradnju javnih stanova, niti ima bilo kakvu viziju istinskog razvoja grada u interesu njegovih stanovnika.

Stoga će se u četvrtak zastupnicima koji ulaze u Skupštinu glasno poručiti kako se traži od njih da glasaju protiv Bandićeva GUP-a. "Znamo da ovaj termin nije pogodan za većinu građana i građanki, ali želimo biti na licu mjesta baš kada zastupnici i zastupnice ulaze u zgradu pa pozivamo sve koji mogu da nam se pridruže. Razići ćemo se malo nakon 9 sati, kada će početi sjednica", poručuju iz udruga.

Vrijede ista pravila ponašanja kao i na prosvjedu 1. veljače – kreativni transparenti su dobrodošli, ali bez ksenofobnih i seksističkih natpisa i bez poruka koje pozivaju na nasilje.