volim_pulu.jpgInicijativa građana Volim Pulu poziva sugrađane na mirni prosvjed protiv planova gradske vlasti da naše najljepše plaže da u dugogodišnje koncesije. Prosvjed će se održati na pulskom Forumu u utorak, 29. siječnja, s početkom u 16:30 sati prije početka i tijekom trajanja 14. sjednice Gradskog vijeća na kojoj će se nakon rasprave o 16. točki dnevnog reda odlučiti o godišnjem i trogodišnjem planu davanja koncesija na period od 10 do 20 godina.

Prenosimo poziv inicijative Volim Pulu:

Grad navedenom točkom dnevnog reda zanemaruje više od 400 primjedbi građana pristiglih tijekom savjetovanja, a koji su mahom iskazali protivljenje predloženim planovima za koncesioniranje prostora plaža. Time je još jednom potvrđeno koliko znače argumenti i razumni dijalog vlastodršcima grada Pule. Ništa! Grad zloupotrebljava moć i nameće odluke u kojima građani ne prepoznaju javni interes.

Pitamo se, u čijem interesu onda gradska vlast djeluje? S obzirom da je temeljna odrednica politike IDS-a "kontinuirano povećanje udjela privatnog vlasništva", odnosno privatizacija javnih dobara, nije pitanje hoćemo li, već je pitanje samo što sljedeće gubimo ako sada ne pružimo otpor takvom provođenju vlasti.

Zato vas pozivamo da u utorak u 16:30 na Forumu pred Komunalnom palačom svojim prisustvom pokažete da ne pristajete na samovolju gradske uprave.

Pokažimo da ne pristajemo na savjetovanja s javnošću provedena samo zbog zadovoljavanja zakonske forme! Pokažimo gradskoj vlasti da ne vjerujemo praznim obećanjima o sudjelovanju građana u odlučivanju. Grad već godinama pokazuje i dokazuje kako ga ne zanima mišljenje građana i kako u njima ne vidi rješenje, već izvor problema.

Na prosvjed ponesite rekvizite za plažu, ručnike, lopte, napuhance i luftiće, ležaljke, suncobrane i sl. Vaši plamenci, jednorozi ili drugi napuhanci iz vašeg podruma ili garaže jedva čekaju da se pokažu na Forumu. Dođite i zauzmite svoje mjesto na preostaloj slobodnoj javnoj površini - besplatno.
Neka Forum posluži za to da napuhancima pošaljete poruku napuhancima (pumpe ne morate ih donositi, imamo ih).

Savjetujemo: toplo se obucite. Inicijativa Volim Pulu će se pobrinuti za čaj, glazbu, zanimljive goste i mikrofon za one koji žele javno izreći svoje mišljenje.

Sljedeći utorak je previše važan trenutak za našu Pulu. Vratimo gradskoj upravi ulogu koja joj pripada - da služi građanima i javnom interesu. Arogancija i bahatost političara kojoj upravo svjedočimo događa se samo u prostoru “oslobođenom” i ispražnjenom od građana. Zato dođite na Forum, pokažimo da postojimo i podsjetimo ih kome moraju polagati račune.

Nemojte dozvoliti da se nađete u situaciji da vas djeca pitaju gdje ste bili kada su se "za šćinke" rasprodavale plaže! Plaže su naše. Nemamo ništa protiv toga da se na njima obavljaju razne djelatnosti, kao što je bilo i do sada. Zalažemo se da pravo na rad ima svatko tko želi raditi, ali se zalažemo i da prostor na kojem se djelatnost obavlja ostane u našim rukama.