Foto: 50 Poems for SnowFoto: 50 Poems for SnowPrvo ovozimsko izdanje pjesničkog festivala 50 Poems for Snow održano je 20. studenoga u Delnicama, a pjesme su čitali maturanti Doris Bilokapić i Ivan Janeš te gradonačelnik Delnica Ivica Knežević. Pjesme Nicanora Parre čitala je Ivona Rački. Festival se u Delnicama održao drugu zimu za redom, u organizaciji Jasminke Lisac, Branke Mihaljević i Koraljke Renier-Valinčić iz Srednje škole Delnice.

50 Poems for Snow je međunarodni pjesnički festival pokrenut 2012. godine u Zagrebu na ideju Saše Šimprage i u organizaciji s Aleksandrom Hutom Konom. Festival je specifičan u svijetu po tome da se datum održavanja ne zna unaprijed tj. održava se u svakome gradu na prvi dan (obilnijeg) snijega.

Festival se održava na otvorenom, kada po tri pjesnika izvode nekoliko svojih pjesama, uz po jednu klasičnog autora kojemu je te godine festival posvećen. Ove zime festival je posvećen čileanskom pjesniku Nicanoru Parri koji je umro ove godine u 104. godini života.

Do sada su izdanja festivala održana u osamnaest gradova u devet zemalja, a ovu zimu potvrđeno je sudjelovanje petnaest gradova u sedam zemalja: Francuskoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Bugarskoj, Nizozemskoj i Švedskoj. U Hrvatskoj se festival održava u Čakovcu, Delnicama, Karlovcu, Koprivnici, Osijeku, Otočcu, Sinju, Sisku i Zagrebu.

Festival nema nikakav proračun i organizira se volonterski diljem Europe. Više o festivalu možete saznati ovdje.

Ključne riječi: poezija, 50 poems for snow
<
Vezane vijesti