radio_baza.jpgRadio Baza, jednodnevna radio postaja, emitirat će se 12. listopada od 17 sati do ponoći na 93.9 MHz. Dok je lani u fokusu bila kuhinju kao mjesto ženske eksploatacije, ove godine je to spavaća soba, a s njome i pitanja seksualnog života i rada, nasilja u obitelji, brižnog rada, reproduktivnih prava.

Zvuk se sa zvukom mazi na Radio BAZI… 
Pod ovim se zaigranim sloganom prošle godine na zagrebačkoj Trešnjevci okupio niz umjetnika, radiofoničara, istraživača, aktivista i muzičara otvarajući komodificirani 'eter' zajedničkoj produkciji, oživljavajući medij radija kao alat za širenje kritičke misli o suvremenim problemu stanovanja, ali i kao prostor za radiofonske i umjetničke eksperimente. Pitanju stanovanja i ove godine prilazimo iz feminističke perspektive i kroz prizmu prostorne organizacije svakodnevice. Dok smo lani u fokus stavili kuhinju kao mjesto ženske eksploatacije, ove godine to je spavaća soba, a s njome i pitanja seksualnog života i rada, nasilja u obitelji, brižnog rada, reproduktivnih prava. Nismo zaobišli ni probleme sa spavanjem.

O svemu tome bit će riječi u tekstovima, razgovorima, anketama, audio-vinjetama i jednoj radio-drami. Uživo razgovaramo s članicama feminističkog kolektiva F.AKTIV, Petrom Kurtović i Ivanom Živković, a čut ćemo intervju koji je s porno glumicom i spisateljicom Stoyom vodila Jasna Jasna Žmak. Između pričanja, slušamo dokumentarne vinjete, revolucionarnu poeziju i živu muziku iz studija. Na valovima Radio BAZE čut će se i odabrani ulomci o stanovanju u ruralnim krajevima iz pionirske knjige Kako živi narod I ekonomista i sociologa Rudolfa Bićanića iz 1936. te iz Kako živi narod III iz 1940. S podnaslovom Nismo mi krive, potpisuje ga etnologinja Nada Sremec te donosi iscrpne izvještaje o porodima i abortusima slavonskih žena u međuraću i njihovom lošem položaju u društvu.

Slušajte nas na 93,9 Mhz!