gazda_pocetak.jpgHrcin organizira od 22. listopada. do 19. studenog radionicu istraživačkog novinarstva i doku filma. Radionica je namijenjena studentima i novinarima koje zanima istraživačko novinarstvo. Na radionicu se prima do osmero polaznika, a prijave traju do 15. listopada.


Voditelji radionice su: Saša Paparella, Hrvoje Appelt i Dario Juričan.

Radionica je praktičnog tipa, uključuje puno zadataka i pripremu za rad na doku filmu istraživačkog karaktera. Radionica spaja najbolje od novinskog istraživačkog rada i doku filma.

Radionica je besplatna, ali da bi bili primljeni morate se malo potruditi i napisati esej ili članak na jednu od zadanih tema:

  1. Tipični zagrebački političar bandićeve ere je poligamni pastuh: mit ili stvarnost?
  2. Uspjeti je lako, pitaj me kako – Ana Stojić Deban: od kuhačice kave do predsjednice Uprave Zagrebačkog holdinga
  3. Je li autorica koncepta Trga žrtava fašizma Loredana Stunić najsjajnija zvijezda zagrebačke arhitekture?
  4. Gradski radovi: dogovorna ekonomija?

       5. Zagrebački holding: odlagalište potrošenih političara, novinara i rođaka?

Esej/članak mora biti minimalno dvije kartice. Cijenit će se ekstra trud uložen u rad koji nije samo baziran na postojećim člancima na netu.

Rad s kontakt i kratkim biografskim podacima poslati do 15.10.2018. na info@hrcin.hr s naznakom: PRIJAVA ZA RADIONICU. Sve poslati u jednom word ili pdf dokumentu. Odabrani polaznici bit će obaviješteni o primanju na radionicu do 19.10.2018.

Najboljeg polaznika/cu radionice očekuje nagrada u vidu plaćenog jednotjednog rada s ekipom filma GAZDA na novom projektu.