korana.jpgEko Pan u suradnji s WWF Adria (World Wildlife Fund) organizira regatu na rijeci Korani s ciljem očuvanje rijeke Korane i karlovačkih rijeka u nedjelju, 5. srpnja, s početkom u 9 sati.

Rijeka Korana i ostale karlovačke rijeke ugrožene su planovima za izgradnju niza hidroelektrana na njihovim tokovima. Izgradnjom svih planiranih hidroelektrana naše rijeke izgubile bi svoja prirodna obilježja, a samim time i svu vrijednost koju pružaju ljubiteljima prirode. Ovim putem pozivamo Vas kao udruge i ljubitelje prirode da se pridružite i sudjelujete na Regati te da na taj način zajednički pošaljemo poruku protiv štetnih planova koji se planiraju na rijekama.

Regata se planira na dionici rijeke Korane od mjesta Lučica do Barilović. Na početku regate planirano je zajedničko fotografiranje. Nakon zajedničkog spuštanja u Bariloviću je planirano druženje sudionika regate uz jelo i piće. Ovim putem Vas molimo da nam potvrdite Vaše sudjelovanje kao bi mogli lakše planirati daljnje aktivnosti oko pripremanja same regate.

Za zainteresirane osobe koje nemaju vlastito plovilo, osiguran je ograničen broj mjesta. Molimo Vas da nam javite okviran broj ljudi te eventualno dostupnost plovila koji bi ispred Vaše organizacije sudjelovali. Za sve sudionike osigurani su hrana i piće.

Napominjemo da ćete o svim detaljima oko sudjelovanja, biti na vrijeme informirani.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta regata se odgađa, a o novom datumu ćete biti obaviješteni!

Sudjelovanje potvrdite e-mailom na eko_pan@inet.hr ili telefonom 047 614 063 / 095 905 3578, što prije zbog potreba organizacije.

Kontakt osoba: Denis Frančišković i Ivan Mužar