roda_resetke.jpgU utorak, 17. travnja u 19 sati, u HDD galeriji otvara se izložba Rešetke nisu prepreke. Izložbom se predstavlja istoimeni projekt koji su 2015. godine pokrenuli udruga Roda i Studija dizajna Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koji je adresirao probleme roditelja-zatvorenika, odnosno djece čiji se roditelji nalaze u nekima od hrvatskih zatvora i kaznionica.

Baziran na metodama participativnog dizajna, projekt je imao za cilj razviti održivi model financiranja njihovih susreta, a dosad su u sklopu njega realizirane dvije radionice na kojima su sudjelovali studenti Studija dizajna, njihovi mentori i zatvorenici. Izložba predstavlja na njima nastale prototipove, ali i cijeli proces i strukturu projekta.

Izložba Rešetke nisu prepreke je nastavak serije izložbi kojima se predstavljaju inovativne edukacijske aktivnosti na Studiju dizajna Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, započete 2016. izložbama Dva primjera sa Studija dizajna: Dizajn za društvene promjene i Svjetla Budućnosti te je dio galerijske programske linije Studije slučajeva. Autorica koncepcije izložbe je Andrea Hercog.

Izložba ostaje otvorena do 3. svibnja.

Radno vrijeme galerije:

pon-pet: 10 – 20h
subotom: 10 – 15h