Saborski Odbor za medije predložio je Mirjanu Rakić, novinarku HRT-a, za novu predsjednicu Vijeća za elektroničke medije

Saborski Odbor za medije danas je novinarku HRT-a Mirjanu Rakić predložio za članicu i predsjednicu Vijeća za elektroničke medije, a s te je dužnosti na njegov zahtjev razriješio Zdenka Ljevaka. Ovu odluku, kojoj su se HDZ-ovci oštro usprotivili, treba potvrditi Sabor u petak na glasovanju.

"Zašto je Rakić Vlada predložila na zatvorenoj sjednici 12. prosinca, isti dan kada je jedan tjednik konstatirao da će preuzeti Ljevakovo mjesto? Dojam je da je ovo poznati način kadroviranja" primijetila je HDZ-ova Sunčana Glavak te podsjetila da je Rakić, kada je umro dr. Franjo Tuđman, izjavila da je on za nju bio ratni zločinac i da svatko tko se s tim ne slaže može napustiti kolegij televizije.

Njen stranački kolega Jasen Mesić podsjetio je da je Mirjana Rakić rekla da ide 3. siječnja 2014. u mirovinu te da je Ljevak zahtjev za razrješenje prvi put podnio već u rujnu, a tek u trećem dopisu zatražio da mu mandat prestane 31. prosinca 2013.

"Neslužbene informacije govore da se čekalo da Mirjana Rakić ode u mirovinu jer kao zaposlenica HRT-a ne bi mogla sjediti u regulatornom tijelu", kazao je Mesić kojeg je zanimalo i koliko se kandidata javilo za mjesto u Vijeću za elektroničke medije, a predstavnici resornog Ministarstva kulture odgovorili su da se javilo 19 kandidata. Odbor je obavio i razgovore s troje kandidata za jedno mjesto u Nadzornom odboru HRT-a - s Matom Radeljićem, Darkom Markušićem i Draženom Slade Šilović. Nagađa se da najviše izgleda za izbor ima Mate Radeljić za kojeg se prije nagađalo da će biti HDZ-ov glasnogovornik.

<
Vezane vijesti