wery_photo.jpgU suradnji s izdavačkom kućom Sandorf u klubu Booksa će se predstaviti dvije sjajne književnice, obje dobitnice Nagrade za književnost Europske unije, te njihove upravo objavljene knjige. U srijedu, 23.1. u 19 sati predstavit će se knjiga Sušno doba Gabriele Babnik, a u petak, 25.1. u 19 sati, zagrebačka čitateljska publika imat će priliku upoznati se s knjigom Otkoštena Marilyn belgijske autorice Isabelle Wéry.

U srijedu, 23.1. u 19 sati predstavit će se knjiga Sušno doba Gabriele Babnik, a uz autoricu na predstavljanju će sudjelovati i prevoditeljica Anita Peti-Stantić, urednik Darko Milošić i izdavač Ivan Sršen. Gabriela Babnik slovenska je spisateljica, književna i filmska kritičarka i prevoditeljica rođena 1979. godine, završila je studij komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Ljubljani. Njezin prvi roman, Koža iz bombaža dobio je nagradu za najbolji prvijenac na Sajmu knjiga u Sloveniji 2007., a roman Sušno doba osvojio je nagradu za književnost Europske unije 2013. godine.

U petak, 25.1. u 19 sati zagrebačka čitateljska publika imat će priliku upoznati se s knjigom Otkoštena Marilyn belgijske autorice Isabelle Wéry. Uz nju, na predstavljanju će sudjelovati moderator Nicolas Hanot i urednica Ursula Burger, a odabrane ulomke iz romana pročitat će glumice Iva Jerković i Josipa Anković. Isabelle Wéry kazališna je redateljica, glumica te dramska i prozna spisateljica. Godine 2008. nagrađena je prestižnom belgijskom nagradom, Prix de la Critique Théâtre Belge za dramu. Autorica je tri romana. Za roman Otkoštena Marilyn nagrađena je nagradom za književnost Europske unije 2014. godine.