samoborcek_mapiranje.jpgŠetnja će se održati u subotu, 24. studenog s početkom u 11 sati, a polazište je kod starog Samoborskog kolodvora u Adžijinoj ulici. Moto šetnje je Samoborček svim građanima, a ne samo kupcima – zadržimo trasu bivše željeznice kao pješačko-biciklistički koridor! Šetnja se održava neovisno o vremenskim uvjetima, a vode ju Vanja Radovanović (Mapiranje Trešnjevke) i Saša Šimpraga (1POSTOZAGRAD).

Mediji su nedavno donijeli oglas kojim Zagrebački holding poziva na iskazivanje interesa za kupnju gradskih parcela koje uključuju i trasu Samoborčeka, javnu površinu koja bi uz prikladno uređenje bila savršen prostor za javnu šetnicu s biciklističkom stazom i drugim sadržajima.

Tim povodom nekoliko građanskih inicijativa, a zajedno sa njima i projekt Mapiranje Trešnjevke, organiziraju šetnju uz stručno vodstvo trasom koju bi, umjesto prodaje, trebalo urediti kao već spomenutu javnu šetnicu s biciklističkom stazom. 

Šetnja je organizirana u suradnji s platformom 1POSTOZAGRAD, inicijativom Samoborček, inicijativom Spasimo potok Črnomerec, i udrugom Sindikat biciklista, foto-grupom Krenimo te nekoliko zastupnika zagrebačke Gradske skupštine. 

Primjereno uređenje pješačko-biciklističkog koridora na nekadašnjoj trasi Samoborčeka je u javnom interesu, a prodaja trase - nije.

Više o događaju pronađite ovdje.