Druga radionica razmjene vještina održat će se u "Zelenoj akciji" (Frankopanska 1, Zagreb) u nedjelju, 13. studenog, od 12 do 18 sati.

Jeste li oduvijek htjeli naučiti nešto, no niste mogli naći nekog tko će vas tome podučiti? Ili vam je bilo preskupo platiti tečaj? Onda svratite u nedjelju, 13. studenog, do Frankopanske 1 gdje aktivisti Zelene akcije održavaju drugu besplatnu radionicu razmjene vještina (skillshare).

Bit skillsharea je da se okupe ljudi koji ili žele nešto naučiti ili znaju nešto što mogu naučiti druge. Izbor vještina je neograničen, od sviranja instrumenata i do it yourself popravaka do kuhanja i samoobrane.Skillshare održava filozofiju slobodne razmjene znanja i vještina te DIY (uradi sam) principa.

Tako će se ovaj prvi vikend održavati radionice:

12:00 - 15:00 SOJAONICA + SOLNO KISELJENJE -  Kombinirana radionica. U prvom djelu će se učiti kako od sojinog zrna napraviti razne stvari. Od mlijeka i faširanih šnicli do pudinga i tofua. Soja je vrlo zdravo, hranjivo i povoljno jelo, a uz malo truda može postati vrlo ukusno, što ćete na ovoj radionici otkriti. Drugi dio se sastoji od učenja o procesu laktofermentacije tj. solnog kiseljenja. Solnim kiseljenjem se hrana može zadržati svježom i jestivom dugo vremena, a mogu se napraviti i zanimljivi okusi.

15:00 - 16:30 REINSTALACIJA RAČUNALA - Računalo vam je crknulo. Opet. I baš morate nešto vrlo bitno napisati, a nemate novaca da odnesete na servis. Zašto uopće nositi na servis? Reinstalacija računala je vrlo jednostavan proces i svatko to moľe sam napraviti, uz dobre upute. Na ovoj radionici ćete naučiti kako reinstalirati računalo, od backupa (stvaranje rezervi datoteka) pa sve do konačne instalacije, proći ćemo cijeli proces kako biste to mogli sami napraviti. Ovaj put će se reinstalirati Windows XP (za Vista/7 je vrlo sličan proces), a idući put Ubuntu Linux.

16:30 - 18:00 PARKOUR RADIONICA - Uvijek ste bili zadivljeni onim ljudima koji se penju po zgradama, skaču s ogromnih visina bez ogrebotine i uspijevaju izvesti gotovo natprirodne pokrete? Na ovoj radionici nećete to naučiti, ali ćete naučiti osnove Parkoura, vještine učinkovitog i brzog kretanja. Svrha ove radionice je pokazati neke osnovne pokrete i ideje te vas početi "osposobljavati" za učinkovito
kretanje. Konačni cilj: savladati svoj strah i svoj okoliš. Put do toga: naporan psihofizički trening koji može početi baš ovom radionicom... Za trening treba obući udobnu i sportsku obuću i odjeću za koju vam nije žao da se zamaže i gužva. Trening je fizički naporan. 

NAPOMENA: Nisu potrebne prijave.

Dođite, svratite, vidite što se radi. Ako imate neki prijedlog što bismo sljedeći put mogli napraviti ili ste sami voljni pridružiti nam se i podučavati nešto što znate ili u čemu ste dobri, rado bismo porazgovarali s vama. Vidimo se! :)

Kontakt: razmjenavjestina@gmail.com

Facebook