Foto: CompressFoto: CompressU utočištu će moći biti smješteno do 150 pasa i preko 300 mačaka i manjih kućnih ljubimaca kao što su hrčci, zamorci i kunići.

U Beču se trenutno gradi novi azil za životinje. Novo utočište za bečke pse i mačke lutalice, ali i ostale životinje, obuhvaćat će 9.700 m2, a u njemu će moći biti smješteno do 150 pasa i preko 300 mačaka i manjih kućnih ljubimaca kao što su hrčci, zamorci i kunići.

Izgradnja novog kompleksa za skrb o životinjama iznosit će 15 milijuna eura, od čega će Grad Beč uložiti deset milijuna. Kako bi se prikupilo i preostalih pet milijuna eura bečke su gradske vlasti pozvale građane i organizacije da svojim donacijama pomognu izgradnji ovog modernog kompleksa za životinje.

No novi bečki azil za nezbrinute životinje TierQuarTier neće biti dobar samo za životinje nego i za okoliš. Naime zagrijavanje prostora i vode vršit će se uz pomoć energije proizvedene na obližnjoj deponiji otpada Rautenweg. Ova deponija spaljivanjem otpada proizvodi dovoljno struje za tri tisuće bečkih domaćinstava, a u buduće će njome opskrbljivati i novi azil.

Izgradnja azila trebala bi biti završena tijekom 2015. godine, nakon čega će Bečanke i Bečani imati mogućnost ne samo udomiti pse koji se tamo nalaze, nego postati i njihovim skrbnicima što znači da psi do stvarnog udomljenja ostaju u azilu, ali ih njihovi skrbnici mogu redovito posjećivati, šetati i hraniti.

Ključne riječi: prava životinja
<
Vezane vijesti