skvot_facebook.jpgU nastavku razgovora o skvotiranju kao obliku stanovnja Chillton donosi razgovor s E.T.C. Dee-jem, skvoterom i aktivistom koji je upravo izdao knjigu Squatting the grey city- Skvotiranje u sivom gradu. Razgovor će se održati 6. lipnja s početkom u 21 sat, u Chilltonu (Jadranska 1, Split).

Knjiga govori o bogatoj povijesti skvoterskog pokreta u Rotterdamu. Veliki broj stambenih projekata, koncertnih prostora i različitih inicijativa potekao je iz skvoterskog pokreta. Dee će nam ispričati dio te povijesti kroz pregled arhivske građe ali i vlastitog iskustva skvotiranja u gradu. Pokazat će nam šarenu povijest o Aktiekomittees, fanzinima, borbama i festivalima s mnogo fotografija i osobnih priča i anegdota.

Ova je priča zanimljiva jer iako je skvotiranje u Nizozemskoj zakonom zabranjeno 2010. i dalje se aktivno dešava. Iako se pokret smanjio i dalje pojedinci i aktivni kolektivi dokazuju da je moguće. Dee u svojoj skvotiranoj kući živi protekle 4 godine a prisutan je u skvoterskom pokretu mnogo dulje i može nam ispričati o svim preprekama i prednostima ovakvog načina života i aktivizma.

Pridružite nam se u razgovorima o skvotiranju i koncipiranju novih ideja za borbu protiv gužvovitog, znojnog, ljepljivog ljeta. Dođi,poslušaj, komentiraj, skvotiraj!

Više o događaju pročitajte ovdje