Foto: HINAFoto: HINASlovačka će ići na sud jer ne prihvaća nametanje izbjegličkih kvota za raspodjelu tražitelja azila koje su postavili ministri unutarnjih poslova EU-a, izjavio je danas slovački premijer Robert Fico.

"Krećemo u dva smjera: prvo, podignut ćemo tužbu na sudu u Luxembourgu, a drugo, nećemo provesti odluku ministara unutarnjih poslova", rekao je Fico novinarima.

Dan prije slovački premijer je najavio da neće pristati na "diktat" EU-a i da će radije prekršiti europske propise nego uvesti obvezujuće kvote o kojima je u utorak odlučeno u Bruxellesu, piše jedan slovački list. 

"Radije ću prekršiti europske propise nego pristati na takav diktat", rekao je Fico, a prenosi mrežna stranica slovačkog lista SME, nakon sastanka europskih ministara unutarnjih poslova u Bratislavi o premještanju 120 tisuća ljudi.

Ministri unutarnjih poslova zemalja članica Europske unije izglasali su na izvanrednom sastanku kvalificiranom većinom odluku o raspodjeli 120 tisuća izbjeglica. Protiv odluke bili su Češka, Mađarska, Rumunjska i Slovačka, dok je Finska bila suzdržana.

Ključne riječi: izbjeglice, europska unija, Slovačka
<
Vezane vijesti