capture.jpgProgram predstavlja načine na koje umjetnost i kultura sudjeluju u procesima suočavanja s prošlosti, uključuje stručnjake s područja psihologije, medija, kulture i umjetnosti u raspravu o mogućnostima prevladavanja traume, povezuje osobne i kolektivne perspektive sjećanja na rat na području država bivše SFRJ te uključuje mlade iz regije u navedene procese. Održat će se od 18. do 20. travnja u kinu Europa i Medijateci Francuskog instituta.

Poseban gost programa je i Boris Cyrulnik, francuski neurolog i psiholog, koji je cjeloživotno istraživanje i rad posvetio interdisciplinarnom proučavanju prevladavanja traumatične prošlosti i razvoju teorijskog pojma '"resilience'". 

Također, u sklopu programa je i izložba Djetinjstvo u ratu, autora Jasminka Halilovića. Izložba predstavlja iskustva sarajevske djece mozaikom kratkih sjećanja o odrastanju provedenom u opkoljenom Sarajevu od 1992. do 1995. godine. Otvorenje izložbe održati će se 18. travnja u 18 sati u Medijateci Francuskog instituta

Za dodatne informacije možete provjeriti i facebook event.