koncert_solidarna_pozivnica_ulaznica.pngZaklada SOLIDARNA organizira Solidaran koncert za djecu Fonda Dese & Jerka Bakovića koji će se održati u srijedu 20.lipnja od 18h do 20h u Kinu Europa u Zagrebu. Na ovom dobrotvornom koncertu, čija je svrha prikupljanje dodatnih donacija za podršku školovanju siromašne djece, stipendista Fonda Desa&Jerko Baković – nastupit će simfonijski SO-DO orkestar djece i omladine te Pavle Miljenović Jazz Quartet, sačinjen od vrhunskih i nagrađivanih hrvatskih jazz muzičara mlađe generacije.

Inspirirani primjerom Dese i Jerka Bakovića koji su donirali 600 tisuća kuna za stipendiranje siromašne djece i Desinim riječima: "Uvijek je bolje davati nego primati!", SOLIDARAN KONCERT za djecu Fonda Dese i Jerka Bakovića prvo je veliko događanje kojim se želi prikupiti dodatna sredstva za pružanje stručne podrške djeci osnovnoškolske i srednjoškolske dobi u njihovom obrazovanju i osobnom razvoju tijekom naredne četiri godine.

Više o Fondu i njegovim dobročiniteljima – danas 101-godišnjoj gospođi Desi i njezinom pokojnom mužu Jerku, bratu sestara Baković, velikom humanitarcu i antifašistu, možete pročitati OVDJE, pogledati u Dnevniku NOVE TV i emisiji Labirint HTV-a odnosno poslušati u emisiji Radioaktivitet Radio Yammata.  

Kupnjom ulaznice za koncert po cijeni od 100 kn uljepšat ćete i olakšati školovanje djece Fonda Desa&Jerko Baković širom Lijepe Naše. Ulaznice se mogu kupiti na sljedeće načine – (1) na blagajni Kina Europe, (2) putem online doniralice SOLIDARNE, (3) virmanskom uplatom (opis plaćanja: SOLIDARAN KONCERT; IBAN HR7323900011100948072) ili upitom putem emaila na petra.madjercic@solidarna.hr.