nove_zene_za_novo_vreme.jpegUdruga PaRiter i inicijativa Radno i ravnopravno pozivaju vas na filmsku večer Solidarnost i hrana - o ženskom poduzetništvu i udruživanju koja će se održati 11. lipnja s početkom u 20 sati u riječkom Mini Art-kinu.

Prikazat će se dva kratka filma - Vojvođanska kuća - selo Stanišić i Nove žene za novo vreme (produkcija BeFem i Heinirch Boll Stiftung), koji prikazuju pokretanje ženskih zadruga i inicijativa koje koriste lokalne resurse za proizvodnju, a pridonose boljitku zajednice. Jedna od takvih inicijativa bavi se uzgajanjem i pripremom hrane. 

Nakon projekcija razgovarat ćemo s Jelenom Višnjić i Anom Smokrović o oblicima ekonomskog udruživanja temeljenim na solidarnosti i udruživanju žena te o poticanju lokalne proizvodnje kroz uzgoj hrane. Razgovor moderira Tihana Naglić iz udruge PaRiter.

O gošćama: 

Jelena Višnjić, doktorica nauka, studije roda (Univerzitet u Novom Sadu). Jedna je od osnivačica i urednica festivala feminističke kulture i akcije BeFem, koordinatorica je programa “Feministička medijska kultura: proizvodnja roda”, predavačica u Centru za ženske studije u Beogradu i aktivistkinja feminističkog pokreta. 

Ana Smokrović je poljoprivrednica koja uzgaja hranu po biodinamičkim principima, doktorandica Filozofskog fakulteta u Rijeci, piše disertaciju na temu filozofije hrane, edukatorica, vodi radionice kuhanja, zdrave i prirodne hrane te prirodnog vrtlarenja.