birn_fellowship.pngOtvoren je natječaj za Stipendiju za novinarsku izuzetnost za 2020. godinu. Rok za slanje prijava je 10. ožujak.

Ukoliko imate ideju za veliku novinarsku priču i želite ju napisati po najvišim profesionalnim standardima, uz kvalitetnu uredničku i adekvatnu financijsku podršku, pravo je vrijeme da se prijavite za Stipendiju za novinarsku izuzetnost.

Vodeći BIRN-ov program se proširuje. Poslije 13 godina podrške novinarima širom Balkana, sada prihvaćamo prijave i iz zemalja Višegradske grupe (Češka, Mađarska, Poljska, Slovačka).

Stipendija za novinarsku izuzetnost namijenjena je profesionalnim novinarima koji imaju ideju za priču s prekograničnom tematikom. Ove godine tema je vladavina prava.

Pošaljite nam svoje prijave sa prijedlogom teme do 10. ožujka 2020.

Svake godine biramo 10 novinara putem javnog natječaja za stipendiju koja uključuje: 3 000 EUR, mentorsku uredničku podršku, sudjelovanje u međunarodnim seminarima kao i objavljivanje u najutjecajnijim regionalnim i internacionalnim medijima.

Internacionalni žiri će na kraju programa izabrati tri najbolja novinarska članka i dodijeliti nagrade. 

Nemojte propustiti priliku postatio dio regionalne mreže novinara posvećenih novinarskoj izuzetnosti. 

Prijavni formular, smjernice i sve relevantne informacije vezane za prijavu dostupne su OVDJE.

Ukoliko su vam potrebne informacije vezane za program i način prijavljivanja pišite nam na fellowship@birn.eu.com.

Iskusni novinari iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Češke, Grčke, Mađarske, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Poljske, Srbije i Slovačke mogu da pošalju prijave.