unnamed_24.jpgPovodom Četvrtog internacionalnog festivala književnosti Bookstan, koji će se održati od 3. do 6. srpnja ove godine, izdavačka kuća Buybook dodjeljuje dvadeset stipendija za edukativno-kritičku radionicu. Tema ovogodišnje radionice je Književna kolumna, a vrijeme održavanja je od 30.lipnja do 6. srpnja. Prijave do 1. travnja.

Aplikacije je potrebno poslati na e-mail adresu radionica@buybook.ba i trebaju sadržavati prijavnicu, biografiju i dva autorska rada iz oblasti književne kritike, esejistike, znanstvene publicistike, a u obzir dolaze i stručni i naučni radovi, te književne i/ili novinarske kolumne. Nakon pregledanih aplikacija, ubrzo nakon posljednjeg roka za prijavu, odabrani kandidati će biti pozvani na online intervju s koordinatorima radionica nakon kojih će se obaviti finalna selekcija.

Stipendija je namijenjena studentima/cama i književno-umjetničkim kritičarima/kama koji aktivno govore engleski jezik, pišu na bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jezik te imaju od 21 do 30 godina. Učesnici/e koji su sudjelovali na prethodnim radionicama imaju ponovno pravo prijave. Prijavnicu i pravilnik učešća možete preuzeti s www.buybook.ba .

Voditelj ovogodišnje radionice je Vladimir Arsenić, a pored njega će biti još sedam predavača. Stipendija pokriva troškove radionice, smještaja u hostelu (hostel Franz Ferdinand), hranu u dogovorenim restoranima te troškove puta. Stručni žiri će odabrati dvadeset polaznika/ica programa kojima će po realizaciji zadatka biti dodijeljena priznanja, a najboljima i nagrade.