Nakon objave serije demantija o sudjelovanju Pavića u mešetarenju oko tvornice Kamensko, najviše su zasjale litanije Davora Butkovića, koji je cijelu halabuku odlučio nazvati HDZ-ovom urotom. HDZ je zaista kriv za mnoštvo nevaljalosti u ovoj zemlji. Kriv je što je porodio 200 bogatih obitelji među kojima su obitelj Pavić i obitelj Todorić.

Iako je u vrijeme predizborne kampanje više nego uobičajeno čuti niz političkih obećanja koje će, istinabog, po dolasku na vlast rijetko kada biti i ostvarene, predstavnice Kukuriku koalicije na javnoj tribini Platforme 112 utjelovljene Vesnom Pusić i Mirelom Holy, nisu pribjegle omraženoj metodi.  No  teško je procijeniti što u trenutku općedruštvene apatije više boli  -  laž ili istinita javno iskazana nemoć, koja često proizlazi iz nehtjenja suprotstavljanju tajkunskim interesima ili iz, kako dokazuje  biografija bivšeg premijera, suradnje s njima.  Iako potvrda Holy kako Koalicija neće podržati zahtjev Platforme za izmjenu  Zakon o medijima jer "zakoni štite privatno vlasništvo nad pravima novinara"  i kako se niti sadašnje zakonske odredbe ne provode "jer se nitko ne želi zamjeriti utjecajnim vlasnicima", na prvu najviše šteti novinarima, kada se sve zbroji i oduzme, naposljetku najveći danak plaća javnost koja ostaje uskraćena za valjanu informaciju.

Ako su Todorić i Pavić jedan drugome pružali ruku pomoći u bildanju početno bezvrijednih tvrtki, sada bi se solidarno valjalo i izvući iz sramote za koju ih je prokazalo nešto odvažnih radnica, pokoji aktivist i nekolicina još uvijek neslomljenih novinara

U bespuću beskorisnih i neprofesionalih medijskih uradaka kojima se svakodnevno utječe na kreiranje javnog mnijenja, posljednjih dana najviše su ponovno zasjali biseri iz, pogađate, EPH-ove tvornice. Nakon objave serije demantija u kontekstu sudjelovanja el director-a Pavića u malverzacijama oko mešetarenja zemljištem, zahvaljujući kojem se stotine radnica Kamenskog našlo na ulici, i nepotpisane crtice u kojoj se ruglu izvrgava aktivist Teodor Celakoski, najviše su zasjale litanije Davora Butkovića, koji je cijelu halabuku oko svog hranitelja odlučio pripisati uroti od strane HDZ-a. I ruku na srce,  HDZ je zaista kriv za mnoštvo nevaljalosti u ovoj zemlji, a za ovu priliku spomenut ćemo samo jednu - kriv je što je na račun naroda vlastite zemlje sistematski porađao Tuđmanov  plan o nastanku 200 bogatih obitelji među kojima se, osim Pavićeva prezimena, u samom vrhu našlo i ono njegova partnera Ivice Todorića.

Nakon što mu je svoju ljubav dokazao romansiranom biografijom u kojoj je car širokouporabne galanterije prikazan kao bog Saturn koji bi zbog svoje tople ljudske dobrote najradije i "bika poljubio među rogove", obranom u slučaju Đakoviština, kada se ispostavilo da ukradena pšenica može biti svugdje, samo ne u vašem obližnjem Konzumu, EPH-ov  mogul je odlučio da će isto napraviti i u slučaju Kamensko. Jer ako su, kako se može pročitati, jedno drugome pružali ruku pomoći u bildanju početno bezvrijednih tvrtki, sada bi se solidarno valjalo i izvući iz sramote za koju ih je prokazalo nešto odvažnih radnica, pokoji aktivist i nekolicina još uvijek neslomljenih novinara.

jutarnji_143.jpg
todoric.jpg

Sve dok istražitelji, uz spomenuto najavljeno prešutno odobravanje, makar samo u medijskom segmentu, nadolazećih vladajućih garnitura, ne pokucaju na vrata ovog dvojca za koji, po svemu sudeći, imaju osnovanu sumnju za umiješanost u kriminalne radnje, javnost će i daje biti obasipana serijom ovakvih i sličnih uradaka. A u pauzi do sjedeće litanije posvećene Ninoslavu i Ivici, ne bi bilo zgorega još jednom pročitati spomenutu Todorićevu biografiju  naslovljenu ni više ni manje nego - Strast za zemljom. Slučajnost? Procijenite sami...

<
Vezane vijesti