zeleni_telefon.jpg"Generalna ocjena suradnje je prosječna, solidna trojka", zaključak je analize suradnje Zelenih telefona Hrvatske, nadležnih službi i građana u zaštiti okoliša i prirode.

Ideja o Zelenom telefonu javila se prije 26 godina s ciljem pokretanja telefonske linije na koju građani mogu prijaviti problem u okolišu ili dati prijedloge, a dežurni na telefonu prenijeti informaciju nadležnim institucijama. Tri godine kasnije ideja je realizirana u Zagrebu, u udruzi Zelena akcija. Danas Mreža Zelenih telefona broji deset udruga za zaštitu okoliša, a prima prijave građana iz cijele Hrvatske na jedinstveni broj 072 123 456.

Rezultati anketa i intervjua jasno upućuju kako većina nadležnih institucija i službi ima nedostatne financijske, materijalne i ljudske resurse te ih to ometa u učinkovitom svakodnevnom raduDo danas, na Zeleni telefon zaprimljeno je čak 39478 prijava zabrinutih građana. Zeleni telefon bilježi mnogobrojne uspješne suradnje i partnerstva s javnim službama i državnim tijelima u zaštiti okoliša i prirode, međutim, velik je broj i manje uspješnih suradnji. Ovo je bio izravan povod udruga članica Mreže Zelenih telefona za zajedničkom analizom dosadašnjeg rada, s fokusom na prepreke i probleme u rješavanju prijava građana.

Iako od županije do županije postoje razlike u postupanju nadležnih službi, generalna ocjena suradnje je prosječna, solidna trojka. Odličnu ocjenu, nažalost, zaslužuju tek pojedine službe, isključivo zbog pojedinaca koji odgovorno obavljaju svoj posao te su uvijek dostupni u pružanju informacija. Rezultati anketa i intervjua jasno upućuju kako većina nadležnih institucija i službi ima nedostatne financijske, materijalne i ljudske resurse te ih to ometa u učinkovitom svakodnevnom radu.

Osim gore navedenih problema ustanovljena je potreba za:

  • poboljšanjem stanja na području međusektorske suradnje i umrežavanja te za stvaranjem dodatnog povjerenja i suradnje svih dionika u zaštiti okoliša radi razmjene iskustava i boljeg razumijevanja uloge svakog dionika u svojem radu i općenito položajem u društvu kao cjelini
  • edukacijom predstavnika nadležnih službi, ali i građana iz raznih područja
  • poboljšanjem transparentnosti i učinkovitosti u radu nadležnih službi
  • stvaranjem povjerenja od strane građana

Čitavu publikaciju možete pogledati OVDJE.

Ključne riječi: zelena akcija, zaštita okoliša
<
Vezane vijesti