Sutra, u subotu ,13. lipnja, u 15 sati na Trgu Marka Marulića počinje javni, politički skup - Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji Zagreb Pridea 2015. – "Glasnije i hrabrije: Antifašizam - bez kompromisa!"

Ovogodišnjom Povorkom želimo pokazati naše nezadovoljstvo i zabrinutost smjerom u kojem Hrvatska i njeno društvo idu. Ove godine, mi, lezbe, pederi, bi, trans i queer osobe u Povorci ponosa, svoju LGBTIQ Povorku ponosa posvećujemo svim građankama i građanima. Mi ne želimo više mirno stajati i šutke gledati kako se u javnosti promovira isključivost, šovinizam, brojenje krvnih zrnaca, jednoumlje, nasilje, ustašovanje i fašizam.

Zagreb Pride ove godine je za 100% šarenu Hrvatsku, za Hrvatsku svih naših sugrađana i sugrađanki, za Hrvatsku različitosti - za Hrvatsku svih nas.

IZ PROGLASA:
Dok postoje oni koji neumorno zazivaju ratove, postojat ćemo i mi da se borimo za društvo mira, suživota i solidarnosti.
Dok vladaju pohlepa za moći i profitom, stajat ćemo snažno u obrani svojih javnih dobara, okoliša i blagostanja.
Dok mole ispred bolnica i pokušavaju nam oduzeti naše slobode, bit ćemo tu da očuvamo pravo na izbor i autonomiju.
Dok truju javnost govorom mržnje protiv svega sto je drugačije, naši glasovi orit će se u obranu otvorenog društva i demokracije.

Povorka ponosa 2015. teći će ovim redom:

15:00h početak okupljanja na Trgu Marka Marulića.

16:00-17:30h Povorka ponosa kreće se centrom grada, ulicama:

Ulicom Farkaša Vukotinovića ("zeleni val"), Roosveltovim trgom, Trgom maršala Tita, Frankopanskom ulicom, Ilicom, Trgom bana Josipa Jelačića, Ulicom Nikole Jurišića, Draškovićevom ulicom, Šoštarićevom ulicom - park Ribnjak

Nakon javnog skupa, Povorke ponosa LGBTIQ osoba i obitelji Zagreb Pride 2015. "Glasnije i hrabrije: antifašizam – bez kompromisa", od 17:30 predviđen je prigodni program u parku Ribnjak u trajanju do 20:30 sati, sljedećim redoslijedom:

• Pozdravni govor u ime Povorke ponosa: voditeljice programa Jana Kujundžić i Antonio Dominik (Zagreb Pride maršalke 2015 i članice Organizacijskog odbora povorke ponosa 2015)
• Središnji govor maršalki o samoj povorci i važnosti Pride-a
• Posebno obraćanje LGBTIQ udruga: Trans AID Hrvatske i Transgender Europe
• Le Phillipe iz drag kolektiva House of Flamingo najavljuje završnu zabavu Pride Partycipaciju koja će se ove godine održati u klubu Močvara i pogonu Jedinstvo, Savski nasip bb.
• od 18.30 h: Zabavni program i koncert: Nipplepeople

Ključne riječi: Zagreb Pride
<
Vezane vijesti