Marinko Čulić 31.07.2014.

Kako razoružati "Oluju"

Marinko Čulić Ovo mučenje s obljetnicom "Oluje" koje se ponavlja iz godine u godinu trebalo bi prekinuti jednostavno tako da se proslava u Kninu - ukine. Ponajviše radi elementarnog duhovnog zdravlja Hrvatske i Srbije, proslave njezine obljetnice trebalo bi preseliti u Vukovar.

Što nas čeka

Trg Burze

Deutsche welle

Beskonačno zatvaranje bez suđenja

Fotografija članka
Predsjednik SAD-a Barack Obama jučer je potpisao novi obrambeni budžet od 662 milijarde dolara uključujući i niz kontroverznih zakona

Prema novom pravilniku svaki američki stanovnik moći će biti priveden i beskonačno zatvoren ukoliko se posumnja da ima bilo kakve veze s terorizmom. 

Aktivisti se bune kako je ovo potpuno kršenje američkog ustava, ali njihovim upozorenjima predsjednik Obama nije posvetio nimalo pozornosti. Kongres je zakon odobrio još u prosincu. O katastrofalnim povredama ljudskih prava gotovo da nije bilo nikakve debate ni rasprave.

Kenneth Roth, direktor organizacije Human Rights Watch je rekao: "Ovim potpisom, predsjednik Obama će otići u povijest kao predsjednik koji nam je uveo beskonačno zatvaranje bez ikakvog suđenja."

U isto vrijeme Obama je odobrio niz novih sankcija protiv Irana.

Tagovi: SAD, Barack Obama
Objavi članak na: Twitter Facebook
Dodaj komentar 1 komentar
  1. Obama Obmana03.01.2012. 11:25
    Strava u SAD-u!
    Zahtjevam NATO intervenciju!
Dodaj komentar

Molimo, prijavite se ili registrirajte kako biste komentirali. Hvala.

POSLJEDNJE VIJESTI IZ RUBRIKE

31.07.

"Gađanje civila je ratni zločin"

Organizacija "Human Rights Watch" oštro je kritizirala sirijske zračne snage zbog intenzivnih napada na civile u gradu Alepu barel bombama, unatoč rezoluciji Vijeća sigurnosti UN-a koja to zabranjuje

31.07.

Novi pokolj u UN-ovoj školi

Drugi dan za redom izraelske rakete uništavaju izbjegličke škole Ujedinjenih naroda. Međunarodna zajednica osuđuje napade, dok je bolivijski predsjednik Evo Morales Izrael proglasio "terorističkom državom"

30.07.

Robovi grade prvenstvo u nogometu

Radnici iz Nepala, Šri Lanke i Indije koji su radili na pripremi Katara za Svjetsko nogometno prvenstvo zarađeni novac još nisu vidjeli. Propao je i izvođač radova pa su ostali bez osobnih dokumenata i ne mogu se ni vratiti kući

30.07.

Novi pokolj Palestinaca

Trinaest ljudi je rano jutros poginulo u Gazi kada su tenkovske granate pogodile školu pod upravom UN-a, u kojoj su stotine Palestinaca potražili utočište

29.07.

Video: Palestinska četvrt nestala u 60 minuta

U subotnjem bombardiranju palestinske četvrti blok zgrada je doslovno sravnjen sa zemljom u roku od sat vremena

29.07.

Neizrecivo

Richard Falk: Da se protivnik Zapada ponaša kao što se Izrael ponaša od 8. srpnja, proglasili bi ga agresorom i vjerojatno poslali u Haag.

29.07.

Nove civilne žrtve u Gazi

Više od tisuću Palestinaca, većinom civila, poginulo je u dosadašnjim izraelskim napadima

Dokukino
Superknjižara
Info most
Info most