unnamed_29.jpgFilmski program Queer MoMenti nastavlja se 25. i 26. ožujka (ponedjeljak i utorak) s adresom u zagrebačkom kinu Europa (Varšavska 3), prikazivanjem tajlandskog dugometražnog igranog filma MALILA: CVIJET ZA OPROŠTAJ u režiji Anuche Boonyawatane.

Poetski portret ljubavne veze u kombinaciji s elementima tradicionalne tajlandske umjetnosti Bai Sri i budističkom filozofijom. Pitch i Shane, negdašnji ljubavnici, pokušavaju izići na kraj s rutinskom svakodnevicom oživljavajući vlastitu staru romansu fabriciranjem tradicionalnog tajlandskog ukrasa načinjenog od lišća i cvijeća, ukrasa koji simbolizira ljubav i vrline. Kada sazna da Pitch boluje od opake bolesti, Shane odluči postati redovnikom.

Rođen u Nakhon Phanomu, sjevernoistočnoj tajlandskoj provinciji, 38-godišnji Anucha Boonyawatana nezavisni je filmski redatelj i utemeljitelj produkcijske kuće G-Motif Production, jedne od najvećih produkcijskih kompanija u Tajlandu. Anuchin diplomski film DOWN THE RIVER, gay ljubavna priča s elementima budističke filozofije i autohtone tajlandske umjetnosti, ostvario je veliki uspjeh u tajlandskoj kino-mreži te je prikazan na brojnim svjetskim festivalima.

THE BLUE HOUR Anuchin je prvijenac na polju dugometražnog igranog filma koji svoje premijerno izdanje doživljava u sekciji Panorama Berlinskog filmskog festivala 2015. godine. Njegov drugi dugometražni igrani film MALILA: CVIJET ZA OPROŠTAJ dobitnik je nagrade Kim Jiseok na međunarodnom filmskom festivalu u Busanu (Južna Koreja)

Projekcija će se održati 25. ožujka u 19 sati i 26. ožujka u 21 sat.