theo_vonwood_vox_clamantis_in_inferno.jpgAutonomni kulturni centar poziva na otvaranje izložbe francuskog strip crtača i ilustratora Thea Vonwooda (Vincent Pernollet), u četvrtak, 18. listopada od 20 sati u galeriji Siva. Izložba je otvorena do 24. listopada, svaki dan osim nedjelje, od 17 do 20 sati.

Izložba prikazuje originalne autorske crteže iz umjetničke knjige koja nastaje na jednomjesečnoj rujanskoj rezidenciji u Studiju Asylum, u Ljubljani (a u organizaciji KUD Mreže), originalne crteže autorove knjige Strangers, te postere u tehnici sitotiska i offset knjige iz 2017. i 2018.

Theo Vonwood (Vincent Pernollet), primarno glazbenik, crtanju se vraća 2016., nakon suradnje na godišnjoj izložbi Vendetta and PrintNoiz, organiziranoj od strane kolektiva Le Dernier Cri (Marseille). U okviru izložbe PrintNoiz, autor je imao priliku upijati vizualnu supstancu Le Dernier Cri-a, i vratio se crtanju nakon što mu je Pakito ponudio zid za velik format crteža. Njegove linije su organske, fine, seksualne. Divlje, sanovite.

Njegova knjiga Strangers objavljena je od strane Editions Epox & Botox, 2017. godine.