pirate_care_2.pngU Omladinskom kulturnom centru Palach, u srijedu 6. studenog u 19 sati, održat će se treći susret čitalačke grupe u okviru programa Piratska skrb. Projekt se bavi danas često kriminaliziranim praksama skrbi, brige ljudi jednih za druge, te piratstva kao čina skrbništva u digitalnoj sferi.

Piratska skrb je istraživački projekt kojim će se, kroz izložbeni program u 2020. godini i niz popratnih razgovora, predstaviti sve prisutniji oblici ispreplitanja "skrbi" i "piratstva", čime se na nove i zanimljive načine nastoje nadvladati neki od najvažnijih izazova naše epohe.

Na trećem susretu čitalačke grupe, čitat će se i raspravljati o tekstu Markusa Krajewskog The Server: A Media History From the Present to the Baroque koji se bavi metaforama prisutnima u jeziku tehnologije, kao što je primjerice "server".

Sudionici_e su pozvani tekst pročitati unaprijed, ali to nije uvjet za sudjelovanje jer će se pojedini važni odlomci zajedno čitati na susretu.

Tekst se u cijelosti može pročitati ovdje.

Voditelji projekta Piratska skrb su Valeria Graziano, Tomislav Medak i Marcell Mars sa Sveučilišta Coventry, koji "piratskom skrbi" nazivaju sve oblike neposluha i solidarnosti koji sežu od pomoći izbjeglicama i migrantima, zdravlja, reproduktivnih prava, zdravlja trans osoba, samoorganiziranja brige o djeci i starijima, borbi za pravo na stanovanje, borbe protiv policijskog nasilja i rasizma, blokiranja ekološki štetnih projekata, do piratstva u području dostupnosti znanja i kulture.