djeca_leaveourkidsalone.org.pngUdruga sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež i Hrvatsko novinarsko društvo organiziraju stručni skup na temu Djeca i mediji koji će se održati 16. travnja od 11 do 13 sati u Novinarskom domu (Perkovčeva 2, Zagreb).

Novinarska struka vrlo je važan segment suvremenog demokratskog društva koji sudjeluje u stvaranju općedruštvenog morala, sustava vrijednosti, javnog mnijenja, a osobito psihosocijalnog razvoja djece i mladih. O tome kako izvještavanje o djeci i mladima koji su počinitelji ili žrtve neprihvatljivog ponašanja/kaznenih djela utječe na svijest mladih, ostaju li u drugom planu prihvatljiva ponašanja/uspjesi mladih osoba, postoji li danas veći broj nesretnih mladih osoba koje sve ranije razvijaju ozbiljne psihijatrijske poremećaje kao i o tome postaju li neprihvatljiva ponašanja prihvatljiva pridavanjem važnosti, govorit će stručnjaci različitih struka.

 

Na skupu će uvodno govoriti:

1. prof.dr.sc. Danijel Labaš, Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu

2. dr.sc. Luka Maršić, Udruga KLOK

3.dr.sc. Lana Petö Kujundžić, sutkinja za mladež Županijskog suda u Zagrebu

4. Kristina Turčin, novinarka Jutarnjeg lista (HND)

Stručni skup će moderirati viša stručna savjetnica – socijalna pedagoginja Odjela za mladež Županijskog suda u Zagrebu Matea Babić