lex_lng.jpgTribina Zašto ne LNG terminalu na otoku Krku održat će se 16. svibnja s početkom u 11 sati, u dvorani Zelene akcije (Frankopanska 1, Zagreb). Nakon završene javne rasprave o Zakonu o LNG-u te ocjene ovog projekta kao prihvatljivog za okoliš od strane Ministarstva zaštite okoliša i energetike, suočeni s različitim, a često i kontradiktornim informacijama u javnosti, organizira se rasprava na kojoj će se prezentirati različiti aspekti ovog projekta.

Na tribini će govoriti:

mr.sc. Mirela Ahmetović, Načelnica Općine Omišalj
Elena Gerebizza, udruga Re:Common iz Italije
Marija Mileta, kampanja Kontra LNG-a!, Zelena akcija
Željka Leljak Gracin, dip.iur., predsjednica Zelene akcije

Moderator će biti Luka Tomac iz Zelene akcije. 

Cilj ove tribine jest približiti problematiku LNG terminala javnosti te ukazati na sve njegove nedostatke, od okolišnih do ekonomskih te pokazati
na primjerima terminala iz Italije kako je taj projekt neodrživ i neisplativ. Dodatno, plin nije tranzicijsko gorivo jer će produljiti našu ovisnost o fosilnim gorivima, usporiti prelazak na niskougljično gospodarstvo i pogoršati već postojeće posljedice klimatskih promjena.

Jedno izlaganje bit će održano na engleskom jeziku, za što će biti osiguran prijevod na hrvatski. Ulaz je slobodan i nisu potrebne prijave.

Više o događaju možete pronaći ovdje