Foto: I.P.Foto: I.P.I ove godine, 4. maja, upalit će se Trnjanske kresove i zajednički proslaviti dan oslobođenja Zagreba od fašističkog okupatora i zločinačke vlasti njihovih ustaških marioneta. Pridružite se petim obnovljenim kresovima na Savskom nasipu kod Mosta slobode i kluba Močvara / Pogona Jedinstvo. Pokažimo zajednički da je Zagreb uvijek bio i ostat će nepokoreni grad!

Kako stoji u najavi organizator(ic)a:

"I ove godine, glasnije i strastvenije nego ikad, odat ćemo počast borbi kojoj dugujemo temeljna prava i slobode – seksualna i reproduktivna prava žena, prava na rad, obrazovanje i zdravstvenu zaštitu, prava na stambeno zbrinjavanje. Toj borbi dugujemo mnogo, prije svega to da je nastavimo!

I ove godine poslat ćemo glasnu poruku da od borbe nećemo odustati. Naše zajedništvo nije samo prva, već i posljednja linija obrane svega što je dosad izboreno, no i temelj onoga što će tek doći."

Proslava na otvorenom trajat će od prijepodnevnih sati uz korisne i zabavne radionice za sve uzraste, prigodnu hranu i piće, štandove Mreže antifašistkinja Zagreba i drugarskih aktivističkih grupa, pjesme zborova te mnoga iznenađenja; a dnevni program zaokružit će, kao i dosad, paljenje Trnjanskih kresova!

Nakon što se na nasipu upali kresove seli se u Močvaru na jubilarni deseti Antifa night, s line-upom koji predvode “OG antifa hooligani” Los Fastidios zajedno s domaćim nadama Loš primjer, Fraktura mozga i Shin. ★ 10. Antifa night - Los Fastidios + support★ .

Više informacija pronađite na fb eventu.