H-Alter
 Hrvatsko novinarsko društvo: Ne odobravamo smjenu Milana Živkovića i zabrinuti smo da su zapravo u igri mnogo krupnije stvari - da se medijska strategija i reforma potpuno zaustave

Hrvatsko novinarsko društvo očekuje i zahtijeva da nakon najave smjene dosadašnjeg savjetnika ministrice kulture Milana F. Živkovića ne prestane rad na medijskoj strategiji i medijskim zakonima koji su nužni da potaknu kvalitetnije novinarstvo u Hrvatskoj čije su današnje glavne odrednice nastavak tabloidizacije, trivijalizacije i sve veća dominacija zabavnog novinarstva.

"Hrvatskoj medijskoj sceni trebaju takve zakonske promjene koje bi te trendove zaustavile i preokrenule. Ministarstvo kulture pokazalo je posljednjih nekoliko mjeseci interes za medijsku problematiku, dobrim dijelom i zahvaljujući angažmanu savjetnika Milana Živkovića koji je u njemu bio zadužen za medije. Zato ne odobravamo njegovu smjenu i zabrinuti smo zbog nje jer mislimo da je povod za nju bio donekle minoran a da su zapravo u igri mnogo krupnije stvari - da se medijska strategija i reforma potpuno zaustave", priopćeno je iz HND-a.

"Interes za očuvanjem postojećeg stanja mogle bi imati glavne medijske korporacije i politički lobiji", naglašavaju.
Među zaključcima HND-a na godišnjoj skupštini koja je završena ovog vikenda, istaknuta je nužnost da HND bude izravno uključen u izradu medijske strategije i medijskih zakona.

Ključne riječi: hnd, Milan F. Živković
<
Vezane vijesti