Foto: ZA GRADFoto: ZA GRADZahvaljujući Kvartovskoj klinici, inicijativi za manje infrastruktrune promjene stranke ZA GRAD, boravak na zagrebačkom Zrinjevcu od sinoć je građanima postao još malo draži - na tri lokacije u parku postavljeni su punktovi za besplatnu razmjenu knjiga.

Kvartovska klinika ovom je akcijom najavila svoj početak rada i skori dolazak u ostale zagrebačke kvartove.

Punktovi za razmjenu knjiga postavljeni su uz sjevernu, južnu i zapadnu šetnicu najpoznatijeg zagrebačkog parka, a vrlo brzo građani su u njih stavili prve knjige među kojima su se našla djela Krleže, Bilopavlovića, Shakespearea, Nesbøa i drugih.

"Kvartovska klinika otvorena je kako bi izliječila manje nedostatke u infrastrukturi zagrebačkih kvartova, poput potrganih klupa i neočišćenih zelenih površina, ali i donijela nove sadržaje koji će pozivati na boravak na otvorenom i učiniti život u kvartovima malo ugodnijim", objasnila je Iva Kvakić, supredsjednica stranke ZA GRAD i vijećnica u gradskoj četvrti Trnje.

knjige1.jpg

Kvartovska klinika uskoro će imati i internet platformu koja će omogućavati predlaganje intervencija po pojedinim zagrebačkim kvartovima. Svi građani pozvani su sakupiti i poslati prijedloge za kvart u kojem žive. "Uz uređenje kvartova, jedna od temeljnih ideja iza osnivanja Klinike je uključivanje građana u aktivan angažman oko kvarta u kojem žive", dodala je Kvakić.

U prve 2 godine postojanja stranka ZA GRAD je postala poznata kroz niz uspješnih akcija - čišćenje izloga neiskorištenih praznih prostora u Tratinskoj, suprostavljanje korupciji i kriminalu u Holdingu, sprječavanje štetnih ugovora koji bi Grad koštali milijune eura, organizaciju razmjene odjeće po kvartovima. ZA GRAD se zalaže za aktivno sudjelovanje građana u lokalnoj zajednici.

Ključne riječi: knjige, Za Grad
<
Vezane vijesti