Prtsc:YoutubePrtsc:YoutubeU subotnjem bombardiranju palestinske četvrti blok zgrada je doslovno sravnjen sa zemljom u roku od sat vremena

Nedugo prije početka 12-satnog primirja u subotu, Izrael je zračnim napadima u roku od doslovno jednog sata sa zemljom sravnio cijelu jednu četvrt u Gazi. Pokazuje to video koji je prije dva dana objavljen na Youtubeu.

Usporedne fotografije pokazuju pak izgled četvrti Shijaiyah prije i poslije napada izraelske vojske, koja je već otprije žestoko bombardirala ovo područje, tvrdeći da se tamo nalazi kompleks tunela odakle Hamas vrši napade, optužujući ih da namjerno pozicioniraju svoje oružje u blizini civila.

gaza_bombardiranje_foto_business_insider.png gaza_bombardiranje_foto_business_insider.png

Izrael je  sličnom žestinom bombardirao i druge palestinske četvrti. Satelitske snimke pokazuju slične razmjere destrukcije na području grada Gaze, Shejaiya, Toffaha i Shaafa.

gaza_bombardiranje_prtsc_business_insider.png gaza_bombardiranje_prtsc_business_insider.png

Izraelske zračne snage izvele su u ponedjeljak navečer oko 70 napada, onesposobivši među ostalim i jedinu elektranu u Gazi te kuće vođa Hamasa. Od početka izraelskih napada poginulo je više od 1,110 Palestinaca, od čega ih je 75 posto civila. S druge su strane poginula 53 izraelska vojnika i tri civila.

Ključne riječi: gaza
<
Vezane vijesti