upitnik_679x350_copy33846.jpgMreža mladih Hrvatske, Udruga gradova i Udruga općina pozivaju sve zainteresirane s područja četiri dalmatinske županije da se prijave na besplatni seminar Strukturiranim dijalogom do promjene u lokalnoj zajednici. Prijave do 9. travnja.

Seminar će se odviti u Vodicama i namijenjen je osobama iz Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije. 

Prijavite se na seminar:

…ako si mlada osoba (od 15 do 30) i/ili predstavnik lokalne udruge mladih i/ili za mlade, savjeta mladih ili neformalne inicijative mladih i želiš se informirati i sudjelovati u donošenju odluka u lokalnoj zajednici i želiš da se tvoje razmišljanje i ideje čuju.

…ako ste predstavnik jedinica lokalne samouprave: član profesionalnog osoblja zaposlenog u jedinicama lokalne samouprave, ili politički predstavnik angažiran u upravljačkim tijelima tih jedinica te želite razvijati lokalne politike s mladima i za mlade.

Što je strukturirani dijalog?

Strukturirani dijalog je proces koji vuče korijene iz Europe, a u kojem se tijela javne vlasti savjetuju s mladim ljudima o određenim temama koje su za njih bitne poput, primjerice, stanovanja mladih, obrazovanja mladih i radničkih prava mladih. Cilj je osigurati da preporuke i mišljenja mladih ljudi nađu svoje mjesto u politikama za mlade kako bi se poboljšale kvalitete njihova života i unaprijedio položaj mladih u nekom području.

Seminar traje jedan dan i održat će se 20. travnja u zgradi gradske uprave u Vodicama (Ive Čače 8). Troškove hrane i putne troškove javnoga prijevoza pokrivaju organizatori. Za pomoć oko smještaja sudionici se mogu obratiti organizatoru. Organizatori ne isplaćuju dnevnice za sudjelovanje na seminaru. Precizne informacije o refundiranju putnih troškova i preciznom programu sudionici će dobiti par dana prije održavanja samog seminara. 

Prijave se zaprimaju do 9. travnja putem sljedećeg obrasca: https://goo.gl/forms/HjfkHhn1v61En6sx2 .

Nakon selekcijskog postupka izabrani kandidati koji će ostvariti pravo sudjelovanja bit će o tome obavješteni do 12. travnja.