Foto: KLGB Srđ je gradFoto: KLGB Srđ je grad"Umjesto svečanog otvaranja pročistača za vodu uz ovogodišnju Festu sv. Vlaha dobili smo priopćenje Vodovoda kojim se pokušalo neistinama zataškati stvarne događaje i prikriti činjenicu da je zbog niza nepravilnosti poništena odluka o izboru izvođača za njegovu gradnju i da je postupak vraćen na početak", stoji u priopćenju KLGB Srđ je grad.

KLGB Srđ je grad upozorava kako Vodovod Dubrovnik obmanjuje javnost. “Svojim priopćenjem o poništenju Odluke o javnoj nabavi crpne stanice s pročistačem pitke vode na Ombli, pokušali su javnost dovesti u zabludu, lažno prikazati navode iz Rješenja Državne komisije za kontrolu javne nabave (DKOM) i prikriti ostale bitne informacije koje proizlaze iz njega“, objašnjavaju.Nije bilo bitnih povreda u žalbama koje su podnijela četiri ponuditelja čije su ponude odbačene kao nevaljale

Napominju i kako su proučili Rješenje Državne komisije iz kojeg je sasvim jasno da je odluka Vodovoda Dubrovnik o izboru najboljeg ponuditelje poništena na osnovu žalbe četiriju preostalih sudionika natječaja, čije je ponude Vodovod proglasio nevaljalima. U njemu jasno piše da je odluka poništena zbog čak 11 osnova iz žalbi, što nikako ne odgovara navodima iz priopćenja Vodovoda kako je "značajan dio žalbenih razloga odbačen kao neosnovan, a jedan dio prihvaćen".

U prioćenju KLGB Srđ je grad stoji i kako je Vodovod imao još jedan pokušaj obmanjivanja. U priopćenju Vodovoda se citira  "U Rješenju se ističe da 'temeljem članka 144. stavka 1. Zakona o javnoj nabavi, a u odnosu na bitne povrede zakona iz članka 144. stavak 2. istog zakona', ovo tijelo nje utvrdilo bitne povrede", ali provjerom tih točaka Zakona KLGB Srđ je grad ustanovio je kako se one odnose na valjanost žalbe, a ne na provedbu postupka Javne nabave.

To zapravo znači da nije bilo bitnih povreda u žalbama koje su podnijela četiri ponuditelja čije su ponude odbačene kao nevaljale, a ne da nije bilo bitnih povreda u Postupku javne nabave.

Posljednje i ne manje važno - iz Vodovoda su prešutjeli da moraju platiti 280 tisuća kuna naknade troškova za 4 konzorcija koji su podnijeli žalbe.

Ključne riječi: Dubrovnik, javna nabava
<
Vezane vijesti