Foto: I.P.Foto: I.P.Tijekom jučerašnje tribine s predstavnicima i predstavnicama pet klubova zastupnika, Inicijativa Vratite magnoliju zatražila je da se klubovi izjasne o tome kako će glasati na idućoj sjednici Gradske skupštine. Svi oporbeni klubovi izjasnili su se da će podržati zaključak koji predlažu klubovi Lijevog bloka i GLAS-a, a kojim se traži hitna obustava radova na Trgu žrtava fašizma dok se ne provede stručna i javna rasprava, provede savjetovanje s Vijećem Gradske četvrti Donji grad i pribavi očitovanje Ministarstva kulture o radovima.

Stotinjak okupljenih građana imalo je priliku postavljati pitanja prisutnim predstavnicama_ima klubova: Sandri Švaljek (klub nezavisne liste S.Š.), Mateju Mišiću (SDP), Dubravki Brezak Stamać (HDZ), Tomislavu Tomaševiću (Lijevi blok) i Anki Mrak-Taritaš (GLAS), dok se klubovi stranaka Milan Bandić 365 i Neovisni za Hrvatsku nisu odazvali poziv.Vratite magnoliju poziva sve gradske zastupnike/ce da osude devastaciju na Meštrovićevom paviljonu i zelenilu oko njega

Na najbitnije pitanje postavljeno na panelu "Kako će glasati Vaš klub na idućoj sjednici gradske skupštine na temu točke dnevog reda 15. Prijedlog zaključka o hitnoj obustavi radova na Trgu žrtava fašizma?", predstavnici četiri oporbena kluba su odgovorili pozitivno, dok je predstavnica kluba HDZ-a, partnera u vladajućoj koaliciji, odgovorila kako će njihov klub "pažljivo proučiti stav i mišljenje struke, posebno stav Ministarstva kulture".

Vratite magnoliju poziva sve gradske zastupnike/ce da osude devastaciju na Meštrovićevom paviljonu i zelenilu oko njega. S obzirom kako su do sada ustanovljene brojne nepravilnosti u realizaciji ovog "zahvata", te kako su se relevantna struka i brojni građani i građanke jasno izjasnili protiv ove devastacije, smatraju neophodnim da Gradska skupština jasno stane u zaštitu provedbe temeljnih pravila koja su na snazi s ciljem zaštite kulturnih dobara u gradu te stavova javnosti i svojih birača.

<
Vezane vijesti