solid.jpgAgencija za mobilnost i programe Europske unije održat će 28. rujna u 10:00 webinar na temu Projekata solidarnosti, jedne od aktivnosti u sklopu novog programa Europske snage solidarnosti.

Okvirno trajanje webinara je 2 sata, a na njemu ćemo pružiti informacije o tome što su Projekti solidarnosti (ciljevi aktivnosti i programska pravila) te o načinu prijave projekata.

Projekti solidarnosti namijenjeni su mladima od 18 do 30 godina, odnosno cilj Projekata solidarnosti je mladima pružiti priliku da zajedno iniciraju i provedu aktivnost kojom će riješiti manje ili veće potrebe svojih lokalnih zajednica (npr. kampanje, sajmovi, akcije itd.). 

Za pristup webinaru potrebno je slijediti opisane korake:

  •       na webinar se uključujete putem poveznice na način da se spojite kao gosti

•           pristup webinaru bit će otvoren 30 minuta prije početka programa

•           kako bi na webinaru mogli sudjelovati bez tehničkih poteškoća, molimo vas da unaprijed provjerite sljedeće: s mrežnim administratorom provjerite jesu li na vašoj mreži otvoreni portovi 1937 i 7443; dijagnostičkim testom na poveznici provjerite omogućuju li postavke vašeg računala i mreže neometano sudjelovanje (barem prva tri uvjeta moraju biti zadovoljena);

•           za sudjelovanje na webinaru ne preporučuje se korištenje Google Chrome preglednika

•           za sudjelovanje su potrebni zvučnici i/ili slušalice; video kamera nije potrebna

•           pitanja ćete moći postaviti putem chata

Cilj je Europskih snaga solidarnosti omogućiti većem broju mladih sudjelovanje u širokom rasponu aktivnosti kroz volontiranje ili stručni rad, kako bi se doprinijelo rješavanju zahtjevnih situacija diljem Europske unije u duhu solidarnosti. 

Više informacija o programu Europske snage solidarnosti potražite na mrežnoj stranici europskesnagesolidarnosti.hr.