unnamed_18.jpgOtvoren je natječaj za mlade dizajnere u okviru ovogodišnjeg izdanja projekta YOUNG BALKAN DESIGNERS čija je tema CIRKULARNI DIZAJN. Prijaviti se mogu svi dizajneri i dizajnerice rođeni 1985. godine i mlađi iz sljedećih zemalja: Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Grčka, Mađarska, Makedonija, Crna Gora, Rumunjska, Slovenija, Srbija i Turska. Natječaj je otvoren do 20. veljače 2019. godine.

Young Balkan Design regionalna je platforma za talente osnovana 2011. godine s ciljem da identificira, promovira i razvija kreativni potencijal Balkana u oblasti dizajna proizvoda. Cilj inicijative “Young Balkan Designers” je da ujedini regionalnu dizajnersku scenu, približi je međunarodnom tržištu i ojača njen kreativni potencijal, dok istovremeno doprinosi obnavljanju multikulturalne suradnje na Balkanu.

Tema je ”Cirkularni dizajn”, a pozivaju se mladi dizajneri da se upoznaju s osnovama cirkularne ekonomije i istraže mogućnosti inovativnog dizajnerskog pristupa koji povećava cirkularnost proizvoda, materijala, usluga i koncepata. Pozivaju se mladi dizajneri da misle o produkciji kao cirkularnom procesu i da primjene svoje vještine i raspoložive resurse uključujući se u rješavanje globalnih problema i čineći doprinos ne samo lokalnoj sceni nego i šire.

Nagrada 1:

Sudjelovanje na izložbi talenata na Mikser festivalu 2019. (30-40 projekata)
Putujuća izložba na festivalima dizajna u regiji (10-15 projekata)

Nagrada 2:

Početak suradnje s regionalnim proizvođačima namještaja i proizvoda (3-5 dizajnera)
Sudjelovanje na Milanskom sajmu namještaja 2020., Salone Satellite (3-5 projekata)

Natječaj je otvoren za sve osobe rođene 1985. godine i mlađe, iz sljedećih zemalja: Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Grčka, Mađarska, Makedonija, Crna Gora, Rumunjska, Slovenija, Srbija i Turska. Mogu se javiti pojedinci ili grupe autora. Svaki kandidat može prijaviti više od jednog projekta.

Cijeli tekst natječaja možete naći na linku http://mikser.rs/ybd-2/.

Zainteresirani kandidati se mogu prijaviti na linku http://youngbalkandesigners.mikser.rs/ do 20. veljače 2019. godine do 23:59.