H-Alter
Foto: ZA GRADFoto: ZA GRADJučerašnje uhićenje Milana Bandića označava početak kraja štetnog, netransparentnog i nekulturnog upravljanja gradom, poručili su danas iz stranke ZA GRAD.

Ta stranka u proteklih godinu dana podnijela je više kaznenih i prekršajnih prijava protiv odgovornih osoba u Gradu za mnoštvo detektiranih nepravilnosti u upravljanju gradom. 

"Iako još ništa nije gotovo i iako se tako često ne čini, vjerujemo da pravda još uvijek živi u Hrvatskoj. Demokracija ne znači izlazak na izbore jednom u četiri godine, nego i stalnu kontrolu vlasti. Stoga ćemo se u budućnosti truditi podučiti građane kako to činiti, primjerice pisanjem kaznenih i prekršajnih prijava protiv onih koji zloupotrebljavaju povjerenje građana", izjavila je Iva Kvakić, supredsjednica stranke ZA GRAD.

Zamjena zemljišta na Savici kojom je Grad oštećen za šest milijuna eura, rasipanje gradskog proračuna ugovoranjem neracionalnih iznosa za održavanje javne rasvjete s tvrtkom ELICOM, kršenje Statuta Grada Zagreba donošenjem odluka na sjednicama Gradske skupštine bez konzultacija s vijećnicima gradskih četvrti, nezakonito oštećenje kulturnog dobra Paromlin, besplatno ustupanje ŠRC-a Svetice – samo su neke od brojnih nepravilnosti u radu Gradske uprave na koje su u proteklih godinu dana reagirali u stranci ZA GRAD.

Stranka ZA GRAD izričito osuđuje svako nezakonito postupanje s gradskom imovinom i novcem građana te pozdravlja svaki uspjeh u suzbijanju takve vrste kriminala, posebice u Gradskoj upravi. U stranci naglašavaju da je izuzetno važno da se građani aktiviraju i stvore pritisak na institucije da “rade svoj posao”.

"Pozivamo sve građane da ustanu protiv sustavno lošeg upravljanja Zagrebom te istupe sa zahtjevom za gradonačelnikom koji će zastupati interese ljudi i grada u kojem žive", dodao je Svibor Jančić, vijećnik stranke u gradskoj četvrti Maksimir.

Ključne riječi: Milan Bandić, Za Grad
<
Vezane vijesti