zagorka.jpgRadionica Zagorkina Grička: otkrijmo je ponovno održat će se 9. listopada, od 16 do 19 sati, u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke (Dolac 8, Zagreb). Radionica je namijenjena ženama starijim od 55 godina iz Zagreba i okolice, a posebno onima koje žive u samačkim kućanstvima, nezaposlenima i umirovljenicama koje su spremne aktivno sudjelovati u zajedničkom čitanju Zagorkine Gričke vještice uz kviz-igre.

Svrha je projekta doprinos smanjenju rizika od socijalne isključenosti žena starijih od 55 godina kroz njihovo uključivanje u čitalačke aktivnosti, etnografske i likovne radionice, scensko sudjelovanje i izložbe, koje će se tijekom 13 mjeseci održavati u najvećoj mjeri u Krapinsko-zagorskoj županiji, Gradu Zagrebu te Ličko-senjskoj županiji.

U okviru projekta održava se i čitalačka radionica Zagorkina Grička: otkrijmo je ponovo.

Za sudjelovanje je potrebno prijaviti se Centru za ženske studije koji aktivnost organizira te na radionicu ponijeti osobnu iskaznicu. Provoditelj projekta primjenjuje Zakon o zaštiti osobnih podataka. Predviđeni broj sudionica je 12.

Radionica će se održati 9. listopada, od 16 do 19 sati uz stanku za okrjepu.

Informacije o sudjelovanju i prijave za sudjelovanje primaju se na telefon Centara za ženske studije, 48 72 406 il na mail zagorka@zenstud.hr, a moguće je doći i osobno na adresu Memorijalnog stana Marije Jurić Zagorke, Dolac 8, 1. kat svakog radnog dana od 11- 15 sati.