kumek_audicija_2_jurican.jpg"Na audiciji je bilo 70 kandidata iz cijele Hrvatske koji su morali pokazati vještine improvizacije, prepoznavanje glasa prijatelja Milana Bandića te osnove povijesti korupcije u Zagrebu", priopćio je redatelj Kumeka Dario Juričan.

U Zagrebu je završila audicija za dugometražni film Kumek u kojem se tražila uloga za Milana Bandića, priopćio je redatelj filma Dario Juričan.

"Gradonačelnik Bandić je u tri navrata odbio intervju pa je produkcija organizirala audiciju kako bi mu našla adekvatnu filmsku zamjenu. Na audiciji je bilo 70 kandidata iz cijele Hrvatske koji su morali pokazati vještine improvizacije, prepoznavanje glasa prijatelja Milana Bandića te osnove povijesti korupcije u Zagrebu. Produkcija je izuzetno zadovoljna pokazanim vještinama kandidata. Kandidati su se natjecali za nagradu od 17.840,95 kn što prema imovinskoj kartici predstavlja mjesečnu plaću gradonačelnika Bandića", istaknuo je.

Pobjednik audicije biti će predstavljen na premijeri filma Kumek koja se očekuje u veljači 2020.

Zbog prikupljanja dodatnih sredstava za film ekipa filma organizirala je crowdfunding kampanju koja traje do 19. lipnja, a do sada je prikupljenu 50.000kn od 250.000kn. Donacije se kreću u visini od 2$ do 500$.

Kao znak zahvale za ponuđenu donaciju od 10.000$ ponuđena je brončana bista Milana Bandića rad kipara Tomislava Kršnjavog. Bistu je sam naručio Milan Bandić, a trebala je biti postavljena u centru Zagreba.

Film Kumek treći je film iz serijala Gazda, radi se u produkciji Hrcina, sufinancira ga Havc, a redatelj je Dario Juričan.

Ključne riječi: Milan Bandić, Dario Juričan
<
Vezane vijesti