Slavko Linić, foto: Dnevnik.hrSlavko Linić, foto: Dnevnik.hrZapočelo je suđenje u slučaju tužbe koju je bivši ministar financija Slavko Linić podigao protiv "Indexa" zbog prenošenja vijesti o prosvjedu koji se održao krajem prošle godine u Rijeci

Podsjetimo, tog su dana članovi riječkog Pokreta otpora - Riječani protiv korupcije izvjesili na pročelje zgrade u Ulici Ante Starčevića u Rijeci golemi transparent s fotografijama deset osoba koje su prozvali za korupciju uz natpis "Don Linić i njegovi poslušni egzekutori". Navedenu informaciju s agencije Hina prenijela je većina hrvatskih medija osim Jutarnjeg lista koji je tada dogovarao predstečajnu nagodbu.

No, Linić je tužbu podigao samo protiv Indexa te traži 50 tisuća kuna zbog povrede časti i ugleda. Također, tražio je od Indexa da ukloni članak jer je "članak izvor opasnosti od kojega mu prijeti pričinjavanje daljnje neimovinske štete povredom prava osobnosti". Nastavak je to SDP-ovih pokušaja da ušutkaju Index, koje osim preko tužbi provode i preko Porezne uprave te policije. Odvjetnik Indexa je za svjedokinju u slučaju predložio čelnicu Pokreta otpora Slavicu Šotu.

Članovi Riječkog pokreta otpora Linića su i danas dočekali s transparentima. Pred sudom su mu poručili: "Tko laže, taj krade. Ti Liniću lažeš", a na transparent su ispisali i broj računa u talijanskoj banci, s kojim je Linića povezala Mirja Tomas, bivša tajnica Ante Marasa u Jadranskom pomorskom servisu.

Linić je pred zgradom suda pričao kako Index vodi osobni rat protiv njega. Naveo je da ne zna zašto se laže o njemu i njegovim prijateljima i zašto se blate njegovi prijatelji. Upitan zašto je tužio samo Index budući da je vijest o prosvjedu objavila državna novinska agencija Hina te su je prenijeli brojni mediji, uključujući i Index, Linić je odgovorio: "Zato što Index čitaju mladi pa mi viču na ulici lopove".

Ključne riječi: Slavko Linić, index.hr
<
Vezane vijesti